7 de jul. 2013

Despicable Me 2

Genial. Exemple perfecte del perquè la frase 'segones parts mai foren bones' és falsa.
Ja la primera pel·lícula, Despicable Me, va trencar el motlle. Se'ns va presentar una cinta d'animació que trencava esquemes i que va sorpendre per la frescor i l'atreviment.
I aquesta segona supera les espectatives. Ambdues narren les aventures i desventures d'un malvat en hores baixes (en competència amb d'altres de la seva condició) al que la seva tranquila (entre cometes) vida es veu pertorbada per diversos factors. En la primera varen ser tres nenes adoptades i en la segona una agent (i una feina) de la lliga anti malvats.
Els veritables protagonistes de la pel·lícula, però, són els Minions, uns éssers molt divertits, amb un llenguatge propi i un sentit de l'humor ben peculiar que conglomeren una mena d'exèrcit de Gru (Steve Carrell, Flo en la versió doblada al castellà), aquest malvat d'esquenes amples, cames estretes i nas prominent.
Ja en la primera entrega els Minions van tenir una importància espectacular i en aquesta segona part aquesta mena de lemmings descarats s'emporta tot el pes de la cinta.
Potser ells i els moments tendres amb la petita de les tres nenes a càrrec del malvat Gru, que molt malvat no és...

En definitiva una pel·lícula que arrencarà molts somriures i riallades, plena de gags i bromes que faran les delícies dels que vagin a veure-la.
Tot ben lligat amb una bona banda sonora, cosa molt pròpia de les pel·lícules d'animació.
Adient per a tot tipus de públic i contraindicat per als que se senten ridículs anant a veure'n una d'animació sense els fills...

Fitxa:
2013
Director: Pierre Coffin, Chris Renaud
Guió: Ken Daurio, Cinco Paul
Repartiment (veus): Steve Carrell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, ...

Track escollit:
"Happy"
by Pharrell Williams

Frase escollida:
Silas: I am the league's director, Silas Ramsbottom.
Additional Minions: [giggles] Bottom.
[laughs]
Silas: Hilarious.