13 d’abr. 2013

Stand Up Guys

Genial en gairebé tots els sentits. Una pel·lícula desenfadada i sense pretensions al servei de tres grandíssims actors amb carta blanca. I es nota. La comunió entre Al Pacino (Val) i Christopher Walken (Doc) és espectacular a cada frase que es dirigeixen l'un a l'altre. Una química perfecta que acaba de lligar-se amb la presència d'Alan Arkin (Hirsch), que acaba de formar aquest excel·lent trio.
La cinta està rodada a l'antiga. Amb enquadraments convencionals excepte algunes floritures (estàtiques, això sí), que queden perfectes.

La història: el retrobament de tres bandarres amb bon cor i de tornada de tot després d'un munt de temps de no haver coincidit, gairebé tres dècades. Les conseqüències: Riallades cada dos per tres, alguns moments emotius ben portats i una sensació enorme d'haver invertit bé els diners de l'entrada.
Amb un guió simple però excel·lent en els diàlegs, sens dubte una de les pel·lícules de l'any.

Brillants escenes sovint amb diàlegs absurds (molt tarantinians) i les actuacions dels secundaris que acaben d'amanir aquesta perfecta obra. Dignes de menció la madame Wendy interpretada per Lucy Punch i la dolça Alex, interpretada per Addison Timlin.
La banda sonora que acompanya la cinta és fantàstica, plena de ritme i digne de cadascuna de les escenes.

Realment es veu que ha estat planejada per als tres protagonistes i cada minut d'ella val la pena. Memorables un munt de moments. Destaco el moment farmàcia, la segona visita a casa de la madame i les converses mentre es condueix el Challenger i... Vaja! N'hi ha tants que podria enumerar-ne molts més.

Adient per a qui vulgui veure una comèdia en tota regla, 100% recomanable. Contraindicada per a ignorants...

Fitxa:
2013
Director: Fisher Stevens
Guió: Noah Haidle
Repartiment: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Mark Margolis, Lucy Punch, Vanessa Ferlito, Addison Timlin, ...

Track escollit:
"Hoochie Coochie Man"
by Muddy Waters

Frase escollida:
Val: Are you a real doctor?
Doctor: Are you a real patient? Is that a real penis?