15 de jul. 2012

Lucky Number Slevin

Sense pretensions però immensa. La trama de la venjança portada amb molta resolució, t'enganxa gràcies a l'absurditat de certes situacions, gràcies a la construcció de cadascun dels personatges de la pel·lícula.
Memorable Josh Hartnett, que es passa mitja película amb una tovallola a la cintura i encantadora Lucy Liu amb una entranyable coqueteria.
Per parlar de la resta del repartiment, tan sols anomenant-los ja n'hi hauria prou, tots i cadascun d'ells broda el paper: Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Bruce Willis... Potser el que menys m'agrada és el secundari que fa de fill del Rabí, podrien haver-ne trobat un de millor, no te'l creus (i mira que té poc paper el nano...). La resta de secundaris són perfectes, els sequaços dels dos bàndols són exactament com haurien de ser segons tots els clixés.

Sensacionals les localitzacions. Acurades. Fins al darrer detall l'emplaçament del Rabí i del Jefe i divertidíssims els estampats del paper de la paret dels diferents apartaments.

Per tant, adient per a qui li agradi que els sorprenguin de tant en tant i gaudeixi d'un bon guió/trama i contraindicat per a qui esperi que com que surt Bruce Willis veurà persecucions, explosions i el bo d'en Bruce sagnant tota la pel·lícula (malgrat el cartell, que enganya).

Fitxa:
2006
Director: Paul McGuigan
Guió: Jason Smilovic
Repartiment: Josh Hartnett, Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Bruce Willis, Lucy Liu, Stanley Tucci...


Track escollit:
"Kansas City Shuffle"
Written by J. Ralph
Performed by The Rumor Mill

Frase escollida:
Slevin: I'm gonna say the same thing any man with two penises says when his tailor asks him if he dresses to the right or left. 
Lindsey: What's that? 
Slevin: Yes.