16 de jul. 2012

Tropic Thunder

No deixa de ser una de les astracanades de Ben Stiller. La pel·lícula en sí no té massa a aportar, tracta d'una espècie de making of sobre un rodatge d'un film bèl·lic ple d'estrelles a quina més corrompuda. Un ionqui (Jack Black), una estrella d'acció en decadència (Ben Stiller) i un altre que està per sobre del bé i del mal i està encantat d'haver-se conegut (Robert Downey Jr.).

Histriónica a vegades, té algun gag memorable, però en definitiva és una cinta d'aquelles de dissabte al vespre, de la mamarratxada contínua, del no saber ben bé per què l'estàs veient. Una pel·lícula que s'ha d'incloure dins de la comèdia, encara que més val que no sigui una icona del gènere per que si no, estem perduts.

El guió es pèssim, vol arribar a la paròdia sense aconseguir-ho (si el que volem és paròdia, hi ha molt més a triar), només hi ha una cosa que val la pena en aquesta pel·lícula pel fet que surt de la normalitat. I és curiós, per que no ho diries mai.
L'actuació sorprenent de Tom Cruise, que interpreta un productor indesitjable, caspós, bord i rude amb un aspecte molt allunyat del que ens té acostumat. 
Cruise apareix gras (amb prótesis, no és d'aquells que s'engreixa per fer un paper i menys d'aquestes característiques), pelut, calb i amb barba. És despietat, i fot rábia, però la ràbia la fa el personatge,  no l'actor. I això és bo.

Memorable el ball que es marca per convèncer el representant d'actors de pacotilla (Matthew McConaughey), que óbviament exploten als títols de crèdit.

A banda d'això, poca cosa més a oferir... Adient per a fans incondicionals de les bajanades d'Stiller i contraindicat per a aquells que busquin quelcom més que una serie de bajanades.

Fitxa:
2008
Director: Ben Stiller
Guió: Ben Stiller, Justin Theroux, Etan Cohen
Repartiment: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Tom Cruise...

Track escollit
"Run Through the Jungle" (1970)
Written by John Fogerty
Performed by Creedence Clearwater Revival

Frase escollida:
Les Grossman: Now I want you to take a step back... and literally fuck your own face!