11 d’ag. 2012

Brave

La nova pel·lícula d'animació de la factoria Pixar decepciona. Hi ha alguns detalls dignes de menció, però en essència no aporta gaire, doncs és la mateixa base de cintes com Shrek, però amb matissos.
La diferència rau en que aquí manen les dones i en que els homes, per la seva part, no deixen de ser uns nens eixelebrats.
La història tracta d'una princesa que no vol ser-ho, d'una guerrera innata i, en conseqüència, de la relació tensa amb sa mare, la reina, que és tot el que una membre de la reialesa ha de ser (això si, dins d'un context escocès portat a l'extrem de la seva brutesa).

Com era d'esperar en una pel·lícula moderna d'animació, hi ha algun gag que t'arrenca un somriure, però res a veure amb d'altres entregues -tant de Pixar com de Dreamworks- que la deixen a l'altura de les sabates. El film està dedicat a Steve Jobs, fundador de la factoria i la sorpresa realment sensacional de l'estada al cinema és el curtmetratge La Luna que es projecta abans que comenci la pel·lícula en sí.
Un curtmetratge genial amb reminiscències de Méliès i El Petit Príncep de Saint-Exupéry. Una joia, creieu-me.

Així doncs, no està a l'alçada de Wall-E, Up o Toy Story i sortiràs del cinema amb una sensació de "me sabe a poco".
Adient per a aquells que tinguin menuts, però no espereu masses conyes amb doble sentit que fan que els adults s'ho passin bé i contraindicada per a aquells que esperen trobar-se una obra memorable d'animació.

Fitxa:
2012
Director: Mark Andrews
Guió: Mark Andrews, Steve Purcell, Brenda Chapman i Irene Mecchi.
Repartiment (veus): Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson...

Track escollit:
"Touch the Sky"
Music by Alex Mandel
Lyrics by Mark Andrews & Alex Mandel
Performed by Julie Fowlis

Frase escollida:
Princess Merida: Sorry, I don't speak Bear.