4 d’ag. 2012

Lockout

Traduïda aquí per MS1: Máxima Seguridad tracta bàsicament d'un paio dur, Snow (Guy Pearce), que ha de salvar a la noia (Maggie Grace), en aquest cas, la filla del President dels EUA en un futur situat cronológicament al 2078. L'acció es desenvolupa en gran part en una presó de màxima seguretat en òrbita a la Terra, MS1, on hi ha convictes realment perillosos.

La pel·lícula en sí és una pèrdua de temps. Si que arrenca algun somriure a costa del caràcter malcarat del personatge principal, però altrament no deixa de ser un híbrid entre John McClane a la saga de Die Hard (pel caràcter desafiant i rude) i Ethan Hunt a la també saga de Mission: Impossible.
És especialment aberrant i barroera l'escena de la persecució al principi de la cinta en la que Snow condueix una mena de motocicleta futurista (visualment similar a subproductes terribles com Torque).

A banda d'això, l'objectiu d'entretenir està acomplert. I pel que fa a la interpretació, és destacable el paper de Joseph Gilgun com a Hydell, un pres que està com una cabra i sempre disposat a fer el més imprevisible.

Així doncs, la idea té quelcom de bo, però està portada a la manera de moltes altres i no aporta res d'interessant. Suposo que a Guy Pearce li va agradar el personatge (segurament és el millor que té la pel·lícula) per aquestes frases lapidàries i aquest tantsememfumisme que practica.
És curiós com l'aspecte de Pearce ha derivat en una barreja de Matt Dammon a la saga Bourne i Mark Wahlberg a Shooter.

Adient per a aquells que vulguin passar una bona estona rient de les canallades del protagonista i contraindicat per als que esperin quelcom més que unes quantes frases i una acció dubtosa.

Fitxa:
2012
Director: James Mather i Stephen St. Leger
Guió: Stephen St. Leger, James Mather i Luc Besson (idea original)
Repartiment: Guy Pearce, Maggie Grace, Joseph Gilgun, Peter Stormare, ...

Track escollit:
"Beat City"
The Raveonettes

Frase escollida:
Langral: I can have Rupert bludgeon you all night.
Snow: Wait, I'm being beaten by a guy called Rupert?